YUNUS TEXTILE MILLS

Location: LANDHI INDUSTRIAL AREA

Program: FACILITY HEAD OFFICE

Total Area: 60,000 sq. ft.

1.png

The Ingress

The first threshold taking you into the office. light, color and fabric come together on a palette of industrial finishes that places the corporate office into its factory and sets it apart as a culmination of management, production and finesse. Introducing a simple yet bold statement of color to create that impact on the visitor that energises and refocuses them on YTM as an everlasting placemaking memory.

3.jpg
1.jpg
6.jpg
2.jpg
4.jpg
5.jpg

The Oxbow_   designing with light

A central skylight feature that brings in natural light to the center of the office. Paired with a floating platform for 12 person meetings enclosed in sound proofed glass with a light feature splitting and spreading the light all around the spectator. An experience designed for positivity, inspiration, impact and breakthroughs. It marks its presence and becomes a layered memorable experience of spatial interactions.

4.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

The Realm_inner workings

Designing an open space for 200 people collaborating with minimal partitions and almost no walls created a unique atmosphere of natural and technological design elements that acted as acoustic, air, smell, visual and circulation buffers. Showcasing the textiles of YTM in the tiles details as well as cushioning and seating products create that subtle link to the industry over a base of timeless raw industrial finishes that place the corporate on site.

3.jpg
2.jpg
1.jpg
7.jpg
4.jpg
6.jpg
5.jpg

The Retreat_ executive huddle

Breaking down spaces to human scale. Designing semi-private zones with diverse seating modules and natural features and lighting to create a bright, refreshing, reenergizing niche. A unique fit-out for discussions and collaborations. Part of the experiential promenade leading up to the executive block.

25.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

LAYERING AND SPATIAL CONNECTIVITY 

Improving the workability of space through interventions of connectivity of the artificial environment with natural;

creating a mollified coalesce.

 

- context

- light

- plantation

- shelving

- screens

- product

Client: M. ALI TABBA

Creative Head: RAHEEL BUTT

Creative Lead: MAHJABEEN ALI

Project Architect: SAIF ZUBAIR & AYESHA SULTAN

Project Lead: MAHJABEEN ALI

Project Manager: YTM

Chief Draftsman: SHAZAIB ALI & NASIR GHANCHI

Firm: MOLECULE PAKISTAN